Knight Rider Blindenstokpunt – Windesheim innovatie

Knight Rider Blindenstokpunt – Windesheim innovatie

De studenten van Windesheim hebben een hele interessante innovatie geïnitieerd.

Een soort “Knight Rider Blindenstok punt. Deze toevoeging maakt het mogelijk dat de VIP de andere weggebruikers “in seint” dat zij / hij wil oversteken met een soort “Richtingaanwijzer”.

De studenten hebben onderzocht hoe de VIP op de meest opvallende wijze, zonder een kerstboom effect te krijgen de andere weggebruikers kan alerteren dat zij de oversteek gaan maken.

Het Marchena Light-up cane team is met het idee aan de slag gegaan en hebben een prototype gemaakt op basis van de 4017 chip met 10 LED’s en één trigger RGB LED. Het doel van het prototype is om de een idee van de vormfactor  te krijgen, gewicht, aansturing en bediening.

De eerste lab tests zijn bemoedigend, het prototype is s’ avonds goed te zien en de gewichtstoename is acceptabel. Het prototype is niet geoptimaliseerd en is nú al licht. Dat vinden wij, nu moeten de VIP’s hier hun mening over geven, er komt vást terugkoppeling op hoe het beter kan. 🙂

Het prototype past in een doorzichtige Acryl buis en ook in de regulier glass fibre buis van de standaard Marchena Light up cane.

Het nadeel van de oplossing in de reguliere lightupcane buis is dat het licht vanuit het handvat niet goed voorbij de signaal LED’s komt, dus het team moet onderzoeken in hoeverre dit de effectiviteit de waarneembaarheid van de Blindenstok beïnvloed en mogelijk verbeteringen toepassen.

Het aardige aan dit ontwerp is dat deze innovatie in principe ook geschikt is voor reguliere Blindenstokken. Dus daar moet óók een versie voor komen!

Het prototype: Het is nu nog een wirwar van draden, maar de 1.0 versie wordt een keurig printje wat iederen zó via Amazon kan kopen.

De nieuwe uitvoering heeft zowel een 4017 chip als een 555 chip voor een stabieler functioneren en de snelheid kan worden aangepast, wat handig is voor testdoeleinden. Als de vormfactor voor de print klaar is, komt die ook beschikbaar voor de Marchena Lightup Cane bezitters en voor reguliere stokken.

Zó ziet het prototype en nieuw printje er uit;

En zó werkt het prototype!

 

Reacties zijn gesloten.