Contact

Deze website is bedoeld om het leven van blinden en slechtzienden (VIP) te verbeteren.Om dit te laten werken, nemen we een context van 360 graden rond het VIP. Ons eerste initiatief is om mobiliteit voor het VIP veiliger te maken. De blindenstok is de belangrijkste tool voor het VIP om hun aanwezigheid duidelijk te maken en hun koers en bedoelingen over te dragen aan andere verkeersdeelnemers. De originele Blindenstok werd bijna honderd jaar geleden geïntroduceerd en heeft haar waarde bewezen.Nu er nieuwe technologie beschikbaar is, willen we het nut ervan vergroten.

  1. Mobiliteit verbeteren en zichtbaarheid vergroten
  2. Verbeteren van de functionaliteit voor VIP
  3. Verbeteren van de communicatie met slimme voertuigen, verkeerslichten, fietsers en andere voetgangers

Ons eerste initiatief is de 2.0 versie van de Blindenstok, genaamd de “Marchena stok” naar de uitvindster.

Dit is een eenvoudig te gebruiken en praktische Blindenstok die kan oplichten als een lichtsabel. We denken dat als andere verkeersdeelnemers het VIP daadwerkelijk kunnen zien en de persoon kunnen identificeren die zij als een VIP zien, ze hun gedrag vanzelfsprekend zullen aanpassen.

De lichtsabel zal de VIP helpen om door andere mensen eerder opgemerkt te worden. We weten dat de “verlichte Blindenstok” op zelf geen nieuw idee is, maar wij hebben het nog niet in het verkeer gezien. We willen dit geweldige idee van een moderne Blindenstok wereldwijd beschikbaar maken voor VIP’s over de hele wereld en gemakkelijk maken voor mensen om ze opnieuw te maken. Er zijn over de hele wereld Fab Labs zoals “De Waag“in Amsterdam die kunnen assisteren met de fabricage.

Ons doel is om deze Blindenstok overal in de wereld beschikbaar en in gebruik te maken.

Debby’s visie is dat 30% van mensen met een visuele beperking de “Marchena Cane” gebruiken voor 2025 en dat in 2030 de algoritmes in zelfrijdende auto’s haar stok herkennen en hierop reageren. Dit zal dit een enorme positieve impact hebben van VIP-veiligheid, mobiliteit en kwaliteit van leven.

 

Project:

This site is managed by Jeroen Willems, MBA

Address:

Markerkant 13-18, 1314 AN Almere

Tel:

+31 970 1249 1559

Mob:

+31 6 2957 4948

Mail:

jeroen@jwillems.com

Web:

jwillems.com